OGIBiz Website

Main Description
2926199

logo

Menu
2926169
Main Description
2926217

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Horizontal Image Area
2926218

Θανάσης Ματσώτας

Ο Θανάσης Ματσώτας είναι αστρολόγος ενώ εξασκεί παράλληλα τη Μεσμερική και αναδρομική ύπνωση, που τις λειτουργεί συνδυαστικά, μαζί με τη μελέτη του προσωπικού αστρολογικού χάρτη. Ασχολείται με την αστρολογία πάνω από 35 χρόνια.

Πριν ασκήσει επαγγελματικά αυτά τα αντικείμενα, δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως ως στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών.

Έχει συνεχή παρουσία σε Ελληνικές και ξένες εκδόσεις, όπως επίσης στο διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διδάσκει την αστρολογία πάνω από είκοσι χρόνια, δίνοντας έμφαση στον τομέα της έρευνας και εισάγοντας καινοτόμες αστρολογικές τεχνικές.

Ξεκίνησε λοιπόν τη δεκαετία του ’80 και αφού μελέτησε αρκετά μόνος του, αποφάσισε να πάει σε κάποια σχολή αστρολογίας.

Οι κυρίες που ήταν εκεί τα ήξεραν όλα! Άρχιζαν την ερμηνεία του Ωροσκοπίου από τον 7ο οίκο του γάμου και τελείωναν με τον 8ο οίκο, αυτόν των οικονομικών του άλλου!

Γρήγορα κατάλαβε πως ο χώρος της Αστρολογίας έτσι όπως ήταν, σίγουρα δεν του ταίριαζε.

Ευτυχώς, οι συνεχείς μελέτες των γραπτών των Dane Radhyar και Carl Jung, τον έσωσαν και του άνοιξαν νωρίς τον δρόμο προς τη σοβαρή μελέτη αυτής της αρχαίας τέχνης.

Έκαμψαν τις αμφιβολίες του, δίνοντας τα εχέγγυα για να μην ντρέπεται να ασχοληθεί με κάτι που από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί αμφίβολο, γραφικό, μικροαστικό και δευτεροκλασάτο.

Ακολούθησε όσο μπορούσε την άποψη του Gurdjieff που έλεγε πως «αν θέλεις να κάνεις κάτι στη ζωή σου, δες τι κάνουν οι άλλοι και κάνε το διαφορετικά»!

Απόκτησε έτσι κατανόηση για πολλά αναπάντητα για αυτόν αστρολογικά ερωτήματα και βρήκε έναν προσωπικό δρόμο που εκφράζει τη δική του πρακτική και βιωματική άποψη για την αστρολογία.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό της ISAR (International Society for Astrological Research) . Το πρώτο την Άνοιξη του 2015, με τίτλο: «Ο πλανήτης Ερμής Αστρολογικά. Ο Harry Potter στην αποβάθρα 9 και ¾».

Είναι ένα άρθρο που μελετά το θέμα της ανθρώπινης νοημοσύνης σε σχέση με τον Ερμή αλλά κυρίως δείχνει τη θεμελιώδη σημασία του πλανήτη στην Εσωτερική αστρολογία και την ανθρώπινη συνειδητότητα.

Το δεύτερο άρθρο δημοσιεύτηκε την Άνοιξη του 2016 με τίτλο: «Διάβαση του Ερμή, Μάιος 2016- η αστρολογική επίδραση ενός σπάνιου φαινομένου». Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη σε παγκόσμιο επίπεδο, του σχεδόν άγνωστου για τους αστρολόγους φαινομένου.

Έχει μελετήσει όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της Δυτικής Αστρολογίας όπως επίσης Ινδική Αστρολογία και Uranian Astrology. Ωστόσο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Πολιτική, την Ψυχολογική, την Ιατρική και πάνω από όλα, την Εσωτερική αστρολογία. Εκεί έχει αναπτύξει το δικό του προσωπικό σύστημα που συνδέει με πρακτικό τρόπο την αστρολογία με τις αυθεντικές εσωτερικές παραδόσεις.

Αυτή η πολύ απαιτητική σύνδεση έχει πρακτικά χαθεί από το μεγαλύτερο κομμάτι του αστρολογικού χώρου και ο σύνδεσμος μπορεί να αποκατασταθεί μόνο μετά από παράλληλη αναζήτηση σε άλλα πεδία γνώσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, εισηγήθηκε πρόσφατα τη χρήση του Μαιάνδρου (ενός σχήματος που παραπέμπει άμεσα στον Ελληνικό πολιτισμό) ως νέου συμβόλου για το ζώδιο του Υδροχόου.

Το 2016 δημιούργησε την Αστρολογική σχολή «Κοσμόγραμμα», που ήδη έχει στο ενεργητικό της έναν μεγάλο αριθμό μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Horizontal Image Area
2926219

Γιάννης Ριζόπουλος

Ο Γιάννης Ριζόπουλος, ήταν Υδροχόος με ωροσκόπο στον Ζυγό και Σελήνη επίσης στον Υδροχόο.

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της 16ης Μαρτίου του 2023 από ανακοπή καρδιάς.

Είχε ήδη συμπληρώσει τέσσερις δεκαετίες αστρολογικής έρευνας και διδασκαλίας και είχε στο ενεργητικό του μια πληθώρα άρθρων στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο.

Ειδικεύονταν στην Ψυχολογική και την Κοσμική-Πολιτική Αστρολογία.

Άρχισε να παραδίδει μαθήματα στο Κέντρο Αστρολογικών Ερευνών της Γιώτας Καλογερά (1986-92) και συνέχισε στην Αστρολογική Σχολή Astrologia Nova (1992-2000).

Απογείωσε το μοναδικό free press περιοδικό ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ με τις ξεχωριστές και απαράμιλλες προβλέψεις του.

Υπήρξε στυλοβάτης του μεγαλύτερου αστρολογικού site Astrology.gr, όπου εργάζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Στο site αυτό, παρουσίασε την επιτυχημένη διαδικτυακή εκπομπή «Τι είδε ο μάγος».

Το 2011 εκδόθηκαν και τα δύο βιβλία του «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα» και «Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας» (εκδόσεις Ερεχθηίς).

Είναι ο εισηγητής την σύνθεσης αστρικού και τροπικού ζωδιακού, μιας πρωτοποριακής τεχνικής αστρολογικής ερμηνείας και πρόβλεψης.

Στο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται ακόμη οι μελέτες για την πραγματική φύση του Χείρωνα, της Δήμητρας και της Έριδος, τριών μάλλον «παρεξηγημένων» ουρανίων σωμάτων.

Από το 2016 δίδασκε στο ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ και ήταν υπεύθυνος του Ερευνητικού τμήματος της Σχολής ενώ ήταν και εμπνευστής και νονός της σελίδας Αστρολογικής Λέσχης Κοσμοφρόνων – Γιάννης Ριζόπουλος στο fb, που ονόμασε επιγραμματικά Α.ΛΕ.ΚΟΣ . Στη διαδικτυακή αυτή Λέσχη, μιλούσε κάθε εβδομάδα για τα καυτά αστρολογικά και κοινωνικά θέματα.

Στη σελίδα θα φιλοξενούνται πλέον, μερικά από τα χιλιάδες άρθρα του, ιδίως αυτά που έγραφε 13 χρόνια πριν τον θάνατό του στο  Astrology.gr. Επίσης άρθρα του θα φιλοξενούνται και εδώ ενώ στο Κοσμόγραμμα δημιουργήθηκε δανειστική βιβλιοθήκη με τα εξαιρετικά αστρολογικά βιβλία του που χάρισε στη Σχολή.

Το ξαφνικό φευγιό του βύθισε στη θλίψη συνεργάτες, μαθητές και φίλους.

Ο Γιάννης Ριζόπουλος ήταν ο καλύτερος Αστρολόγος και Δάσκαλος που πέρασε από την Ελλάδα…

Horizontal Image Area
2926220

Χρυσάνθη Καλογέρη

Η Χρυσάνθη Καλογέρη γεννήθηκε στους Αγ. Σαράντα της Αλβανίας.

Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων και εργάστηκε για 2 χρόνια ως καθηγήτρια Γαλλικών στο Γυμνάσιο & Λύκειο Αργυροκάστρου.

Το 1991 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα αναγνωρίζοντας το πτυχίο ως καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάστηκε ως εμπορικός αντιπρόσωπος εξασκώντας παράλληλα και το επάγγελμα της καθηγήτριας της Γαλλικής γλώσσας.

Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται ενεργά με την Αστρολογία.

Έχει πραγματοποιήσει μαθήματα δι’ αλληλογραφίας στο «IEA Ecole d’ Αstrologie» της Γαλλίας με θέμα «Ψυχολογία για αστρολόγους» αλλά και μαθήματα ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και ομιλίες στον Αστρολογικό χώρο ενώ τα τελευταία χρόνια γράφει τις εβδομαδιαίες προβλέψεις στο περιοδικό Down Town.

Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε και συνεχίζει να ασχολείται με την Αστρολογία, έγκειται στο γεγονός ότι πιστεύει πως μέσω αυτής, μπορεί κανείς να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα καθώς και να κατανοήσει πτυχές του χαρακτήρα των υπολοίπων.

Διδάσκει στο Κοσμόγραμμα από το 2018, Ωριαία και Ελληνιστική Αστρολογία αλλά και σε τμήματα αρχαρίων.

Την ενδιαφέρει διακαώς η ποιοτική και σοβαρή προσέγγισή της.

Horizontal Image Area
2926221

Γιώργος Ματσάγγος

Ο Γιώργος Ματσάγγος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Αθήνα με τις απελάσεις του 1964. 
Τελείωσε τη Λεόντειο Σχολή, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία, Δημοσιογραφία και Αστρολογία. 
Εργάστηκε ως τουριστικός πράκτορας στο Παρίσι και επί σειρά ετών ως διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας της Τυνησίας (Tunis-Air) στην Αθήνα.

Διετέλεσε εμπνευστής και σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού «Αστρολόγος», διευθυντής έκδοσης του περιοδικού «Αστροσκόπιο» και εκδότης του περιοδικού «Ωροσκόπος». 
Συνεργάστηκε με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι, Star, New Channel, ANT1, MCM (Monaco) SIGMA (Κύπρος) και με τα περιοδικά «ΟUT» «DIVA» «ΜΑΧΙΜ», «01», «TICKET», «MUST» «ΤΗΛΕΡΑΜΑ» και «HELLO».

Με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα συνεργάστηκε ανάμεσα σε άλλους με την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη αλλά και με το Θέμο Αναστασιάδη. 
Έλαβε μέρος ως εισηγητής σε σεμινάρια για την Αστρολογία στην Ελλάδα, στη Γαλλία και την Ελβετία. 
Εργάσθηκε ως σύμβουλος ανάπτυξης της ανθρώπινης προσωπικότητας στο σχέδιο για τον Παγκόσμιο Αφοπλισμό του Ο.Η.Ε. (DepartmentforDisarmamentAffairs-UnitedNations, GenevaBranch) και συνεργάστηκε στην έκδοση του Λευκώματος για την επετηρίδα του Πατριαρχικού Κέντρου στο Chambesy (Ελβετία).

Ως αστρολόγος, διακρίθηκε για τις επιτυχημένες προβλέψεις του σε γεγονότα εθνικού και παγκόσμιου βεληνεκούς.

Τελευταία βιβλία:
-«Η μαγική δύναμη των συμβόλων» -ομαδική εργασία, εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ
-ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010, 2011 και 2012 εκδόσεις MODERNTIMES

Horizontal Image Area
2926222

Shakila Ιωάννα Μπράτη

H Shakila Ιωάννα Μπράτη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε την εκπαιδευτική της πορεία με καλλιτεχνικές σπουδές, όπως ο σχεδιασμός θεατρικού  κουστουμιού, η μικρογλυπτική, η κατασκευή μαριονέτας και το χειροποίητο κόσμημα.

Οι καλές Τέχνες ήταν και παραμένουν πάντοτε το πάθος της, συνεχίζοντας να αποτελούν ακόμη εργαλείο για την αποτύπωση της έμπνευσής της, μέσα από τη φωτογραφία και την Τέχνη της κινησιοθεραπείας.
Το 1987 ξεκίνησε η έρευνα και ενασχόλησή της με την ενέργεια και τη δυναμική των κρυστάλλων, κάτι που την οδήγησε στην επαγγελματική σπουδή της Κρυσταλλοθεραπείας.

Από το 1991 εξασκεί επαγγελματικά την Κρυσταλλοθεραπεία, ενώ έχει διδάξει από Κρυσταλλοθεραπεία στο κολλέγιο της NHS και σε διαφορετικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα, διδάσκοντας την τέχνη της Θεραπευτικής Κρυσταλλοθεραπείας στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
Είναι Master Teacher Reiki, Master Angelic Reiki και Munay Ki. Είναι κάτοχος πτυχίων στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το Shiatsu, την Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφή, τον Ηλεκτροβελονισμός, τη Ρεφλεξολογία, την Αρωματοθεραπεία, το Spinework, το Light Bimmer, ενώ είναι απόφοιτος της Εσωτέρας Θεραπευτικής και Ψυχοενεργειακής προσέγγισης. Έχει δίπλωμα SRT- Soul Response Therapy, Ηχομασάζ, και Βοτανοθεραπείας. Κατέχει εκπαίδευση Σαμανισμού από διάφορες κουλτούρες του κόσμου, Channeling, και έχει εξειδίκευση σε διαφορετικές τεχνικές θεραπευτικής μασάζ.
Έχει διδάξει Θεατρικό Παιχνίδι σε ομάδες παιδιών προσφύγων από το Ιράκ και έχει φροντίσει ανήλικα παιδιά και εφήβους σε Θιβετιανό ορφανοτροφείο, μέσα από τη συμμετοχή της σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η αγάπη της για τις διαφορετικές κουλτούρες και θεραπευτικές μεθόδους την οδήγησαν σε ταξίδια στην Ινδία, την Ταϋλάνδη, την Αίγυπτο και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξαπλώνει την αγάπη για την αντίστοιχη Ελληνική θεραπευτική παράδοση.
Το 2009 ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα, με την έκδοση του βιβλίου της «Κρύσταλλοι: Οι δάσκαλοι του φωτός», από τις εκδόσεις Κέδρος.
Αποτελεί σταθερό συνεργάτη και αρθρογράφο σε επιλεγμένες εναλλακτικές εκδόσεις, εφημερίδες και ηλεκτρονικά portals, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει οργανώσει και διδάσκει σε ομάδες αυτογνωσίας και είναι ιδρυτής της ομάδας Blossoming Goddess Circle, που διδάσκει την αυτογνωσία χρησιμοποιώντας γνώσεις από παραδόσεις όλου του κόσμου και αποτελεί κυρίαρχο οργανωτή Φεστιβάλ που ενώνουν εναλλακτικούς θεραπευτές, ομιλητές και ερευνητές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διδάσκει στο Κοσμόγραμμα Κρυσταλλοθεραπεία και Αρωματοθεραπεία και κάνει σεμινάρια με εναλλακτικό περιεχόμενο, στον χώρο της Σχολής.

Horizontal Image Area
2926223

Γιοβάννα Νταλαχάνη

Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίδασκε για 15 χρόνια. Στην πορεία, ακολουθώντας μια εσωτερική παρόρμηση, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανθρώπινη ψυχή. Εκπαιδεύτηκε στο Ρέικι στη Σχολή NHS λαμβάνοντας τον βαθμό του master Reiki.

Επίσης εκπαιδεύτηκε ως σύμβουλος SRT (Σύμβουλος Πνευματικής Θεραπείας), με πιστοποίηση από τη σχολή SRA (Robert Dedzier) της Αμερικής.

Η μέθοδος αυτή αφορά τον καθαρισμό αρνητικών και ψυχικών ή νοητικών προγραμματισμών για τη βελτίωση υλικοοικονομικής κατάστασης και διαπροσωπικών σχέσεων, σε σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό.

Επίσης είναι εκπαιδευμένη Σύμβουλος της Aura Soma του αυτοεπιλεγόμενου  συστήματος χρωματοθεραπείας, που συνδυάζει τις ζωντανές ενέργειες των ελαίων, των κρυστάλλων και των φυτών.

Ασχολείται με θεραπευτικές συνεδρίες με το σύστημα Bars, το οποίο διευρύνει και βελτιώνει τη συνειδητότητα αλλά και με το σύστημα Pranic healing (καθαρισμός αυρικού πεδίου για απομάκρυνση αρνητικών ενεργειών).

Μέλημά της είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε μια ολιστική προσέγγιση θεραπείας ψυχής – σώματος, συμπληρωματικά με την κλασική ιατρική.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τους αριθμούς νιώθοντας μια ιδιαίτερη σύνδεση, διεισδύοντας στην Πυθαγόρεια Αριθμολογία, η οποία αποκωδικοποιεί το σχέδιο της ψυχής και την αποστολή μας στη ζωή.

Στο Κοσμόγραμμα διδάσκει Αριθμολογία με έναν ξεχωριστό τρόπο, δίνοντας στους σπουδαστές τα κλειδιά με τα οποία θα ξεκλειδώσουν τα μυστήρια της ύπαρξής τους.

Horizontal Image Area
2926224

Κατερίνα Σαλωνίκη

Η Κατερίνα Σαλωνίκη ασχολήθηκε με την Αστρολογία παράλληλα με τη δουλειά της, παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια, ερμηνεύοντας χάρτες και διαβάζοντας διαρκώς.

Η ιδιότητα της επαγγελματίας αστρολόγου, δεν ήταν στις προθέσεις της, ωστόσο η μοίρα φάνηκε ιδιαιτέρως προτρεπτική, επιλέγοντας για εκείνη, να αποτυπώσει τις γνώσεις που αποκόμισε μέσα από τον γραπτό λόγο που αγαπά ιδιαίτερα, γράφοντας το 2006 για έναν χρόνο τις προβλέψεις στο περιοδικό «Marie Claire».

Αυτό ήταν η αρχή μιας μεγάλης πορείας στον έντυπο και διαδικτυακό χώρο, εφόσον ακολούθησαν το 2007 οι προβλέψεις στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ» και κατόπιν το 2008 και το 2009 το free press αστρολογικό περιοδικό «ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ».

Το 2010 αρθρογραφούσε για το περιοδικό «ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ», ενώ από το 2010 έως το 2015 αρθρογραφούσε για το ακόμα πρώτο σε αναγνωσιμότητα αστρολογικό site Astrology.gr και για διάφορα περιοδικά.

Από το 2016 έως το 2019 έγραφε τις καθημερινές και μηνιαίες προβλέψεις στο αστρολογικό site “astrafriends.com” ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στα site “Αναπνοές”, “love letters” και στο περιοδικό και το site του “Άστρα και Όραμα”.

Ακολούθησαν άρθρα της και καθημερινές προβλέψεις στο site Astrologos.gr  του Ομίλου  Ant-1, καθημερινή στήλη στο χρηματοοικονομικό site   new-economy.gr, στο γυναικείο site FemaleG, στο εναλλακτικό site Enallaktikos.gr, ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά.

Είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας της σχολής, έχοντας αναλάβει και το καλλιτεχνικό κομμάτι.

Παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκπομπή «Τα – Παστρικά της εβδομάδας» στην οποία έχει και την αρχισυνταξία.

Footer
2926174

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 call 2114066855 
 email  kosmogramma.edu@gmail.com
   

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


 location Βασίλη Λογοθετίδη 16, Αθήνα 115 24 
ΟΔΗΓΙΕΣ  
   

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


 facebook  instagram